Lichamelijke opvoeding

Onze L.O.-leerkrachten Brecht, Kenny en Klaas

 

     

 

Klits, klets, kledder… spat!
Meester Kenny maakt ons nat…

Van watergewenning tot baantjes zwemmen
Heen en weer, keer op keer!

Breng dus steeds je zwemzak mee.

Onze leerlingen gaan zwemmen in het zwembad “Den Aerberg” in Asse. De leerlingen van de derde kleuterklas zwemmen gratis.

Zwemmen is een onderdeel van de eindtermen lichamelijke opvoeding en dus verplicht voor alle leerlingen van het lager onderwijs. Indien leerlingen om een of andere geldige reden niet kunnen deelnemen aan de lessen L.O. moet de leerkracht hiervan met een doktersattest op de hoogte worden gebracht. Het is belangrijk dat de kinderen in orde zijn en dus hun badpak/zwembroek steeds bij hebben, anders missen ze een les en stagneert hun evolutie. De juiste data van de zwembeurten vind je in de schoolagenda. In basisschool Vijverbeek starten wij met watergewenning vanaf de derde kleuterklas.

Wat heb je nodig tijdens de lessen zwemmen?

  1. zwempak / zwembroek
  2. badhanddoek
  3. kleine handdoek voor de voeten
  4. groene badmuts

Lichamelijke opvoeding op basisschool Vijverbeek!

Elke klas heeft elke week 2 lesuren turnen op school. Van de 1ste kleuterklas tot aan het 6de leerjaar vliegen we er telkens op een sportieve manier in. Klein-en grootmotorische vaardigheden zoals oa.lopen, kruipen, balanceren, klimmen, zwaaien,roteren, omgekeerde houdingen en springen komen steevast aan bod, maar ook het bewegen bij sport en spel wordt fel aangemoedigd. Hierbij wordt er rekening gehouden met het zelfconcept en het sociaal functioneren van elk kind. Ook een gezonde en veilige levensstijl staan hoog in het vaandel.
Met onze lessen lichamelijk opvoeden willen we onze leerlingen aanzetten tot een gezonde en actieve levensstijl, lichamelijk opvoeden,samen leren bewegen en wegwijs maken in onze sport-en bewegingscultuur.

Indien leerlingen om een of andere reden niet kunnen deelnemen aan de lessen L.O. moet de leerkracht hiervan met een doktersattest op de hoogte gebracht worden. Leerlingen van de lagere school worden geacht in orde te zijn met hun turngerief. Onze kleuters dragen gemakkelijke of sportieve kledij op de turndagen.

Wat zit er in onze turnzak?

  1. Een kikker t-shirt
  2. Een blauw of zwart shortje/legging
  3. Turnpantoffels of sportschoenen

© 2015 Sofarider Inc. All rights reserved. WordPress theme by Dameer DJ.